Nieuwtjes


03-09-2022
BBQ EN WOKKEN

SOMEREN - Tijdens de jaarlijkse BBQ en Wokavond in de tuinen van Joosten tot Joosten werd, na eerder succes, de smoker van Jan van de Sande & Son weer ingehuurd die wederom een voortreffelijke maaltijd wisten te bereiden. Onder het genot van een Deftige Aap werd het toch nog laat.


21-07-2022
SEIZOENSAFSLUITING RIMBOBAND

IMG 20220721 WA0006DEURNE - Vanwege het slechte weer was de seizoensafsluiting van de Rimboband in de Biekorf van het Rijtven. Het werd een klein concert waarbij de Rimboband ons meenam van Helmond naar Amsterdam en via "Brabant" terug naar "het Dorp" Deurne. Met onze bescheiden bijdrage van een viertal nummers werd het talrijke publiek en leden van de Rimboband uitgenodigd om in de Honingpot nog lekker een ijsje te eten om vervolgens aan de vakantie te beginnen.


07-05-2022
WALTER EN JOSÉ 120 JAAR

ASTEN - Met muziek naar binnen bij Iniesto en een serenade spelen voor Walter en José onder een kroonluchter van € 20.000 euro. Dat was het begin van een gezellig en warm feest wat goed van eten en drinken was voorzien en waar Hans den Brabander voor de sfeervolle muziek zorgde. Zelfs het bedienend personeel ging in polonaise de dansvloer op.


02-04-2022
CV DE KROMME ELLEBOOG

IMG 20220402 WA0049HALEN (B) - Als Last Minute boeking kwam het optreden bij CV De Kromme Elleboog in Halen België op ons pad. Met zelfs een invaller (Koen) uit het Belgische Leuven gingen we in optocht naar de Sportzaal van Halen alwaar de sleuteloverdracht plaatsvond.

De Burgemeester stelde op komische wijze zijn Schepenen, de Prinsen en Prinsessen aan het talrijke publiek voor. Nadat iedereen een handtekening had gezet in het gastenboek begaf men zich tijdens de kroegentocht langs diverse kroegen en sportkantines.

We eindigden onze rondgang in café de Markt van waaruit we rond 21:30 uur weer richting Helmond gingen.


16-03-2022
EVALUATIEVERGADERING

DE FONKEL - Tijdens de evaluatievergadering van het seizoen 2021-2022 ging het met name om de Carnavalsdagen omdat het voorprogramma door Corona nagenoeg was afgelast. De meeste leden hebben genoten van voortreffelijke Carnavalsdagen met een programma dat in 14 dagen in elkaar was geflanst. Besloten wordt om niet met zomerreces te gaan maar maandelijks een repetitie te gaan organiseren. Peter gaf aan nog 1 jaar de rol van Vurbloazer op zich te nemen. Björn Lijten werd begroet als volwaardig lid en Patrick en Miranda als bestuurslid. En René werd bedankt voor 34 jaar bestuurslid met een flesje alcoholische drank.


01-03-2022
CARNAVALSDINSDAG

HELMOND - Vandaag geen Carnavalsaktiviteiten in het Helmondse.


28-02-2022
CARNAVALSMAANDAG

DwersklippelsNUENEN - Vandaag begeleiden we de Oud-Prinsen van CV de Dwersklippels bij hun kroegentocht door Nuenen. Het diner werd vandaag verzorgd door Peter en Erica in Brouwhuis. Daarna zijn we Carnaval 2022 af gaan sluiten bij de Houtse Kluppels in de Geseldonk. Met natuurlijk nog even op de bitterballen bij Edward en Miranda.


27-02-2022
CARNAVALSZONDAG

IMG 20220227 WA0043HELMOND - De oude drieëenheid (Burgemeester, Wethouders en Pastoor) kwamen op zondagochtend bijeen in de Luciakerk in Mierlo-Hout. Pastoor Pieter Scheepers had de Carnavalsverenigingen Houtse Kluppels, het Barrierke, de Kwietkedieten en de Brandeliers bij elkaar geroepen voor de Carnavalsmis.

Het was dan ook volle bak en de Pastoor maakte daar dankbaar gebruik van door iedereen zijn of haar plaats te laten ontdoen van stof. Met veel humor werd de mis gedaan en op muziek van Jingle Bells volgde de Pastor(p)raat. Jong en oud van de de Houtse Kluppels deden de lezingen en de Durbloazers zorgden voor de muzikale ondersteuning.

Daarna hebben we in de Geseldonk gebruik gemaakt van de kleine lunch die daar werd aangeboden. En vervolgens maar meteen door naar CV de Kwietkedieten die in Zaal de Koning hun Carnavalsmiddag vierden. Ook daar hebben we onze muzikale bijdrage geleverd.

Op naar CV de Dwersklippels in Nuenen die in het Park op de kiosk een kapellen meeting hadden georganiseerd. Ook daar hebben we ons beste beentje voor gezet. Tijd om de inwendige mens te gaan versterken bij Restaurant Nikos in Mierlo. En nu we toch in Mierlo waren beland zijn we verder gegaan met feesten bij CV de Spruwwejagers daarna nog even naar Bjorn Lijten om daar de worstenbroodjes nog even op te maken.


26-02-2022
CARNAVALSZATERDAG

SpeldjeHELMOND - Carnavalszaterdag begon al vroeg dit jaar. Rondom tien verzamelden we om een tweetal jubilarissen van onze club in het zonnetje te zetten. Yvonne van Onzenoort-Wilms en Jurgen Wilms waren beide al meer dan 25 jaar lid van de Durbloazers. Nu werd de kans gegrepen na de Corona periode hen hun welverdiende Zilveren Insigne op te spelden. Jurgens echtgenote José, vroeger ook Durbloazers lid, had de festiviteiten goed voorbereid en geheim weten te houden. Onder de klanken van de kapel voorzien van een hapje en drankje werd dit heugelijke feit luister bijgezet.

Daarna vlug door naar de Houtse Kluppels alwaar we werden opgewacht door de vereniging om met hen samen hun Prinsen op te halen en naar De Geseldonk te begeleiden. Eerst gingen we naar Jeugd Prins Luuk dun Urste en daarna naar Prins Patrick dun Urste om vervolgens naar het Kluppelke te gaan waar wederom geproost werd op de start van het Carnaval 2022. Daarna door naar de Geseldonk waar het talrijke publiek voor het Jeugd Matinee stond te trappelen om naar binnen te gaan.

In Stiphout hebben we bij CV de Spurriezeiers een tweetal sets gespeeld en genoten van een heerlijk diner bestaande uit Nasi of Stampot. Vervolgens door naar de jubilerende vereniging CV de Kolderstralen in Eindhoven waar we tot in de late uurtjes feest gevierd hebben.