Nieuwtjes


15-04-2023
UITVAART LOUIS VAN DE WAARSENBURG

HELMOND - Vandaag hebben wij een zéér emotionele dag achter de rug, links en rechts hakte het er goed in. Het is voor ons dan ook de eerste keer dat een lid van onze club is gestorven.

We hebben met een grote afvaardiging van onze club een goede zaak verricht. De familie van Louis was zeer tevreden en dankbaar dat we dit voor Louis en de familie hebben kunnen en mogen doen. Ondanks de emotie hebben we toch schitterende nummers ten gehore gebracht met nogmaals alle lof voor de solo partij van ons scheidende Vurbloazer Peter. Peter we hebben allemaal vol trots gekeken en geluisterd naar jou bijdrage bij de kist, topper!

We hebben al het geen op onze eigen wijze afgesloten en wel met het nummer “Adieu” en de rituele overhandiging van onze Durbloazers das aan de familie. De paarse bloemen waren écht des Durbloazers.

Louis kan tevreden zijn!


25-03-2023
CV DE KROMME ELLEBOOG

HALEN - Wij zijn vandaag met 5 auto’s naar het mooie Halen in België vertrokken, om samen met carnavalsvereniging De Kromme Elleboog eerst door het dorp te gaan, en dan te eindigen bij het stadhuis. Daar hebben we genoten van hoe de Burgemeester de Gemeenteraad op ludieke manier voorstelt. We hebben genoten van hun dansmarietjes en tussendoor hebben wij nog muziek gemaakt.

Hierna zijn we naar het café er naast gegaan om daar nog wat muziek te maken en om nog wat te drinken. Hierna zijn we weer teruggegaan naar het Gemeentehuis om daar de receptie te hebben van Keizer Pierre (als je voor de 3x prins wordt ben je automatisch Keizer) dit was ook nog eens het jubileum jaar van deze vereniging 6 x 11.

Tijdens de receptie hebben ze ons nog getrakteerd op een verrukkelijk diner. Nadat de Keizer de receptie had verlengt om dat het te gezellig was om te stoppen zijn we uiteindelijk toch maar naar de tennisvereniging gegaan om daar nog eens een feestje te maken. Hierna nog door het dorp naar een café en daar nog een paar nummers gespeeld om vervolgens door de vereniging bedankt te worden en uitgenodigd voor het volgende jaar. Hierna zijn wij weer huiswaarts gekeerd. Kortom weer een gezellige dag gehad bij CV De Kromme Elleboog. Dit gaat altijd vooraf aan de grote optocht (stoet) van Halen op zondag.


08-03-2023
ERELID PETER VAN DER ZANDEN

HELMOND - Na 8 jaar de "Vurbloazer" te zijn geweest geeft Peter het dirigeerstokje over aan Bjön Lijten. Voor zijn verdienste voor de Durbloazers werd hij tijdens de Jaarvergadering benoemd tot Erelid.

Hij vormt nu samen met Walter Joosten en René Kampen de Ereraad der Durbloazers.


08-03-2023
JAARVERGADERING

DE FONKEL - Met 17 aanvwezigen begon de vergadering met de mededelingen dat Björn ziek is en Truus langzaam aan de beterende hand. Van Han bericht ontvangen dat hem een been is afgezet en in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ligt. Verder waren de meesten van ons er na de Carnaval wat minder aan toe ondanks dat de Carnaval perfect was verlopen. Het Jaarverslag en Financieel verslag werden goedgekeurd. Alle commissies passeerden de revue en werden allemaal met applaus bedankt voor de verrichte werkzaamheden.

Yvonne van Onzenoort gaf te kennen te gaan stoppen met de kapel. Björn gaat Peter vervangen als Vurbloazer waarna Peter werd benoemd tot Erelid van de Durbloazers.


21-02-2023
CARNAVALSDINSDAG

NUENEN / GESELDONK - We begonnen vandaag aan een van de leukste optredens van het jaar. Het begeleiden van de Genootschap Oud Prinsen van de Dwersklippels uit Nuenen. Aftrap bij Café Schafrath en vervolgens in optocht langs een viertal cafe's en zaal Het Klooster. Stuk voor stuk leuke optredens en een gezellige Carnavaleske sfeer.

Daarna gingen we naar het huis van Peter en Erica waar wederom een perfecte maaltijd, van Catering Tafel 10, op ons stond te wachten, perfect voorbereid door Wim en Bets.

Vervolgens gingen we naar de Geseldonk waar we gezamenlijk met De Houtse Kluppels het Carnaval 2023 hebben afgesloten met als klapper op de vuupijl de verjaardag van ons aller Wencke.


20-02-2023
CARNAVALSMAANDAG

HELMOND / MIERLO - Om 12:15 uur melden bij West-Ende voor het jaarlijkse Prijsbloaze. Verdeeld over 5 podia traden 21 blaaskapellen diverse malen op. Aan het eind werd bekend gemaakt wie er door de jury als winnaar werd uitgeroepen. In dit geval waren het de Duvelblazers uit Hoorn.

Maar ja, muziek maken gaat om gezelligheid en sfeer bouwen en dat hebben we zoveel mogelijk geprobeerd met onze inbreng.  Daarna hebben we heerlijk gedineerd bij Peter en Erica thuis. En met een bezoek aan CV De Spruwwejagers in Mierlo hebben we de maandag op een gezellige manier afgesloten.


19-02-2023
CARNAVALSZONDAG

MIERLO-HOUT / HELMOND - Om 10:00 uur zat de kerk in Mierlo-Hout vol met de 4 Houtse verenigingen. Daar ging Pastoor Pieter Scheepers voor in de Carnavalsmis 2023. Met zijn Pastor(p)raat wist hij de kerk herhaalde malen tot schaterlachen te brengen. De hele goegemeente kon hierna gezegend aan het Carnaval beginnen. In De Geseldonk werd een overheerlijke lunch aangeboden. Daarna konden diverse muzikanten door naar de Helmondse optocht om daar aan deel te nemen. Na afloop van de optocht trakteerde Erwin de deelnemers op een lekkere maaltijd.

Hierna zijn we nog naar CV De Olietrappers in het Buurthuis St. Anna en naar CV De Heipoort in de Rood-Wit 62 kantine geweest om hen te trakteren op onze muziek. Voor diegene die nog geen genoeg hadden gehad zijn er nog enkelen naar CV De Brouwhazen getogen om daar door te zakken.


18-02-2023
CARNAVALSZATERDAG

MIERLO-HOUT / STIPHOUT / EINDHOVEN / HELMOND -

Al vroeg op de ochtend werd de Prins van De Kluppels thuis opgehaald en naar De Geseldonk gebracht, Daarna was het eerst wat relaxen bij Edward en Miranda thuis.Vandaar direct op de wagen en naar de optocht van Mierlo-Hout. Nadat deze achter de rug was gingen we naar naar Stiphout waar we bij CV De Spurriezeiers en tweetal sessies brachten en gebruik maakten van het diner.

Daarna door naar Eindhoven waar CV De Kolderstralen onze bijdrage altijd weer ten zeerste op prijs stelt. Een leuk optreden om te doen. Daarna voor de eerste keer naar het Kei-Oranjefeest waar we aan het slot van de avond nog een set hebben gebracht en het nog lekker gezellig bleef.


17-02-2023
DOE MAR WA 4 UURKES VURAF

BAKEL - In het club gebouw van Doe Mar Wa werd een gezellige 4 uurkes vuraf georganiseerd.

Met Hofkapel De Spurriezeiers, De Durbloazers, Joekskapel Op Tied Muuj uit Castele en Doe Mar Wa werd de hele avond gevuld met bloasmuziek.