Nieuwtjes


21-02-2024
EVALUATIEVERGADERING

DE FONKEL - In de jaarlijkse evaluatievergadering werd teruggekeken op het afgelopen seizoen en werden de diverse commissies belicht. De Muziekcommissie is verder uitgebreid. René gaat de optredens voor en Björn de repetities. Joram gaat vertrekken naar Minnisota (USA) voor zijn studie en Karel stopt ivm fysieke problemen. Onder het genot van een drankje, bitterballen en nieuwe haring werd de vergadering gesloten.


13-02-2024
CARNAVALSDINSDAG

20240213 124600NUENEN - HELMOND - We verzamelden vandaag bij Café Schafrath in Nuenen om het Genootschap Oud Prinsen van CV de Dwersklippels te begeleiden op hun rondgang langs de diverse horeca gelegenheden. Het was wederom een gezellig optreden zoals ieder jaar.

Na afloop werden we uitgenodigt bij Erica en Peter om wat te eten en te relaxen alvorens het Carnaval 2024 af te gaan sluiten bij CV de Houtse Kluppels. Daar werden de nodige borreltjes genuttigd en zat het er weer op voor dit seizoen.


12-02-2024
CARNAVALSMAANDAG

IMG 20240212 WA0017HELMOND - MIERLO - We deden mee aan het Prijsbloaze van de Keiebijters, begeleid door Prins Briek XXI Lex Coolen, en met optredens op diverse podia was het hoogtepunt van de dag het optreden op het Mizunalle plein waar het publiek enthousiast meedeed met onze vertolking van Die Burgwache.

Daarna gingen we naar Mierlo waar we eerst de inwendige mens gingen versterken bij Restaurant Bruisend. Na ons buikje strak te hebben gegeten met een hamburger of saté gingen we naar het Mierloos Huukske om op bezoek te gaan bij CV de Spruwwejagers waar we met onze muziek de sfeer hebben verhoogd.


11-02-2024
CARNAVALSZONDAG

MIERLO-HOUT - HELMOND - STIPHOUT - We begonnen wederom vroeg deze zondag met de Carnavalsmis in de St. Lucioakerk in Mierlo-Hout. Pastoor Pieter Scheepers ging voor in deze Carnavals mis met als hoogtepunt zijn muzikale preek gebaseerd op het Ave, Ave Maria uit Lourdes. De scheidende Burgemeester Ellie Blanksma werd door de aanwezige verenigingen bedankt voor haar diensten aan de Gemeente Helmond met een Helmondse kaasplank. De door ons gespeelde muziek kon middels de tekst in het boekje mee gezongen worden. Terug in de Geseldonk stond er weer een geweldige lunch geserveerd.Screenshot 20240211 162810 Instagram

Daarna waren er diverse muzikanten die de Helmondse Optocht mee gingen lopen, een combinatie van muzikanten van Harmonie Amicitia uit Brouwhuis en Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout maakten vrolijke muziek.

Daarna zijn we naar het Flierefluiters Festijn in Stiphout gegaan om daar onze muziek nog eens een paar keer ten gehore te brengen.


10-02-2024
CARNAVALSZATERDAG

MIERLO-HOUT - STIPHOUT - HELMOND - Carnavalszaterdag vroeg op om de Prins op te halen samen met de Houtse Kluppels. Na alle protocol activiteiten genoten van een brunch. Daarna even tijd om te chillen. 

20240210 122043En door...de optocht van Mierlo-Hout. Een gezellige kleurrijke stoet bij prachtig weer en veel publiek.

Daarna zijn we vertrokken naar Stiphout om bij de Spurriezaaiers muziek te maken en stamppot te eten. Na het eten nog weer een blokje muziek gemaakt en door naar de Geseldonk. Daar hebben we de Houtse Kluppels wederom verblijd met onze muzikale klanken.Later op de avond op het Kei Oranjebal in Zaal Traverse de zaak nog op zijn kop gezet.