Nieuwtjes


26-11-2023
PRINSESRECEPTIE CV DE BRANDELIERS

HET BRANDPUNT - We hebben vandaag de receptie van Prinses Ingrid dun Urste muzikaal opgeluisterd. Om 13:30 trokken wij samen met de vereniging naar binnen waar toen al verenigingen stonden. Na een kort openingswoordje hebben wij de polonaise ingezet en de DJ Roelof Jan heeft deze overgenomen. Hierna hebben wij verschillende verenigingen hun dansmarietjes binnen geblazen om in de zaal hun dans te kunnen laten zien en o wat danste ze mooi onder de verenigingen waren de Olietrappers, de Spekzullekes, de Houtse Kluppels, Het Barrierke, de Kersepit, Olum en de Dwersklippels, ook waren er de dansmarietjes van DVX. Bij iedere opkomst liep onze tamboer Walter voorop en wij stonden bij het podium omdat het zo druk in de zaal was dat we niet met heel de kapel er door konden lopen. Na de nodige nummertjes te hebben kunnen maken in afwisseling met de DJ hebben we op het laatst nog samen met de Prinses van de Brandeliers een feest in de zaal gemaakt omdat zij heel de middag voor in het café de felicitaties in ontvangst heeft genomen was het nu haar beurt om mee te kunnen feesten. Na de nodige setjes hebben we de beurt weer gegeven aan DJ Roelof Jan en die is door gegaan tot 18:00 en toen was het toch echt weer gedaan en moesten we naar huis. Moe maar heel veel lol gehad gingen we weer naar huis op naar een nieuw feestje.


18-11-2023
PRINSBEKENDMAKING CV DE BRANDELIERS

HET BRANDPUNT - Wij hebben mogen spelen bij CV  De Brandeliers tijdens hun prinsbekendmaking. Om half 9 zijn wij samen met de vereniging naar binnen getrokken hierna zijn de bevriende verenigingen CV De Bollevangers, CV de Rampetampers, CV de Heipoort en KV de Olietrappers binnen gekomen. Nadat iedereen een gereserveerde tafel had gevonden kon de avond beginnen. Er werd al snel een skelter naar binnen gereden met een snelle coureur op de pedalen deze reed 2 rondjes door de zaal waar, uiteindelijk hun nieuwe prinses onder de helm, vandaan kwam. Dit was niemand minder dan Prinses Ingrid d’un Urste.

Na deze presentatie heeft ze zich snel omgekleed om daarna samen mat haar adjudante Simone terug te verschijnen op het podium. Na het omhangen van de verschillende Prinsessen attributen zijn de gezinsleden van de Prinses en adjudante op het podium gehaald om iedereen een onderscheiding om te hangen. Nadat de dansgade hun nieuwe dans hadden getoond kon het feest losbarsten en hebben we samen met de DJ nog tot laat en de lampen weer aan gingen een feestje gemaakt in residentie ‘t Brandpunt op naar volgende week dan is hier de Prinsesreceptie.


12-11-2023
PRINSRECEPTIE HOUTSE KLUPPELS

DE GESELDONK - Wederom was de zaal weer goed gevuld met mensen en verenigingen die Prins Marc dun Urste kwamen feliciteren met zijn Prinsdom.
Samen met Ragazzi bliezen wij de diverse verenigingen binnen en zorgden we voor het vlotte verloop van de receptie. Behoudens de 1-mans kapel van de Spurriezeiers, viel het op dat er verder geen andere kapellen acte de presence gaven.


11-11-2023
PRINSBEKENDMAKING HOUTSE KLUPPELS

DE GESELDONK - Het was onverwacht druk in de Geseldonk met diverse verenigingen die het toch de moeite waard vonden om bij de bekendmaking van de Prins van de Houtse Kluppels te zijn.
Verkleed als Woody Woodpecker kwam onder het masker Prins Marc (Zwanenberg) dun Urste vandaan. Hij zal de komende Carnaval de Houtse Kluppels voorgaan.


16-09-2023
BBQ EN WOKKEN - FIESTA MEXICANA

SOMEREN - Het jaarlijkse BBQ en Wokfestijn in de tuinen van Joosten tot Joosten stond dit jaar in het teken van Mexico. Met Tequila, Mariaci muziek en Mexicaanse gerechten, die perfect werden gemaakt door "Antonio", onstond er een waar "Fiesta Mexicana".

Op deze avond nam na ruim 26 jaar onze fluitiste Yvonne afscheid van de club. Omdat we vrij vroeg aan de avond waren begonnen duurde het een hele tijd tot we om 24:00 uur Ilse van Mierlo met haar 50ste verjaardag konden feliciteren.


13-07-2023
AFSLUITINGSREPETITIE RIMBOBAND

HET RIJTVEN - Alweer de laatste repetitie, ook bij de Rimboband. Ook dit jaar gaven we onze medewerking aan dit concert. Voor het eerst dit jaar trad zelfs het opleidingsorkest van de Rimboband op.


15-04-2023
UITVAART LOUIS VAN DE WAARSENBURG

HELMOND - Vandaag hebben wij een zéér emotionele dag achter de rug, links en rechts hakte het er goed in. Het is voor ons dan ook de eerste keer dat een lid van onze club is gestorven.

We hebben met een grote afvaardiging van onze club een goede zaak verricht. De familie van Louis was zeer tevreden en dankbaar dat we dit voor Louis en de familie hebben kunnen en mogen doen. Ondanks de emotie hebben we toch schitterende nummers ten gehore gebracht met nogmaals alle lof voor de solo partij van ons scheidende Vurbloazer Peter. Peter we hebben allemaal vol trots gekeken en geluisterd naar jou bijdrage bij de kist, topper!

We hebben al het geen op onze eigen wijze afgesloten en wel met het nummer “Adieu” en de rituele overhandiging van onze Durbloazers das aan de familie. De paarse bloemen waren écht des Durbloazers.

Louis kan tevreden zijn!


06-04-2023
OVERLIJDEN LOUIS VAN DE WAARSENBURG

HELMOND - Op donderdag 6 april 2023 bereikte ons het trieste bericht dat ons gewaardeerde lid

LOUIS VAN DE WAARSENBURG

op 78 jarige leeftijd plotseling is overleden, Louis was 23 jaar lid van onze vereniging. Louis is in een muzikale familie opgegroeid, in zijn hele leven zijn twee zaken die centraal stonden, muziek en zijn Tonnie.

Na het overlijden van zijn vrouw raakte hij niet uitgepraat over haar, hij miste haar zo erg. Elk jaar rond haar overlijdensdatum kon je aan Louis zien dat hij het er moeilijk mee had en gingen we vooral het gesprek met hem aan. Trots liet hij ons de foto’s zien van zijn woning met alle bloemen voor de deur, bloemen die hij samen met het vrouwtje verzorgde. Trots was hij op zijn muzikale familie waarvan enkele trofeeën in de kamer prijkte. Als je bij hem op bezoek kwam en je vroeg naar het verleden dan duurde het niet lang of de fotoboeken kwamen voor de dag.

Ondanks dat hij veel moeite had met het opheffen van zijn Kapel De Pullen omarmde hij zijn nieuwe thuis "Blaaskapel De Durbloazers". Het was even wennen maar al snel zag je de glimlach op zijn gezicht terug komen. Door de jaren heen heeft hij ons meerdere malen verteld dat hij zo blij was met onze Kapel. Hij was zo blij dat hij op zijn oude dag nog vol geaccepteerd werd en zo vol gas zijn geliefde hobby uit kon voeren. Hij genoot ook van de vele grappen en grollen die we uithaalde.

Hij koesterde de sax die hij van zijn vrouw had gekregen en de wereld was te klein toen hij er een keertje mee struikelde en de sax de klap op moest vangen. Enkele jaren geleden moest hij ons vertellen dat hij om gezondheidsredenen geen muziek meer kon maken, zijn wereld storte daar mee in want muziek was zijn kindje. We hebben hem de laatste jaren altijd op de hoogte gehouden van onze activiteiten en hem er zoveel als mogelijk bij betrokken. Middels onze “zeverapp” kon hij ook van het minder serieuze genieten.

Blaaskapel De Durbloazers raken met het overlijden van Louis niet alleen een muzikant kwijt maar ook een mooi mens, een mens uit een stuk. Gezegdes als  “niet lullen maar poetsen” en  “oude jongens krentenbrood “  pasten perfect bij hem. Hij hield niet van om de zaken heen praten maar eerlijk en recht door zee.

Wij, alle leden van De Durbloazers zullen LOUIS ontzettend missen maar gunnen hem zijn reis naar en hereniging met zijn Tonnie.

Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.


 

25-03-2023
CV DE KROMME ELLEBOOG

HALEN - Wij zijn vandaag met 5 auto’s naar het mooie Halen in België vertrokken, om samen met carnavalsvereniging De Kromme Elleboog eerst door het dorp te gaan, en dan te eindigen bij het stadhuis. Daar hebben we genoten van hoe de Burgemeester de Gemeenteraad op ludieke manier voorstelt. We hebben genoten van hun dansmarietjes en tussendoor hebben wij nog muziek gemaakt.

Hierna zijn we naar het café er naast gegaan om daar nog wat muziek te maken en om nog wat te drinken. Hierna zijn we weer teruggegaan naar het Gemeentehuis om daar de receptie te hebben van Keizer Pierre (als je voor de 3x prins wordt ben je automatisch Keizer) dit was ook nog eens het jubileum jaar van deze vereniging 6 x 11.

Tijdens de receptie hebben ze ons nog getrakteerd op een verrukkelijk diner. Nadat de Keizer de receptie had verlengt om dat het te gezellig was om te stoppen zijn we uiteindelijk toch maar naar de tennisvereniging gegaan om daar nog eens een feestje te maken. Hierna nog door het dorp naar een café en daar nog een paar nummers gespeeld om vervolgens door de vereniging bedankt te worden en uitgenodigd voor het volgende jaar. Hierna zijn wij weer huiswaarts gekeerd. Kortom weer een gezellige dag gehad bij CV De Kromme Elleboog. Dit gaat altijd vooraf aan de grote optocht (stoet) van Halen op zondag.


08-03-2023
ERELID PETER VAN DER ZANDEN

HELMOND - Na 8 jaar de "Vurbloazer" te zijn geweest geeft Peter het dirigeerstokje over aan Bjön Lijten. Voor zijn verdienste voor de Durbloazers werd hij tijdens de Jaarvergadering benoemd tot Erelid.

Hij vormt nu samen met Walter Joosten en René Kampen de Ereraad der Durbloazers.


08-03-2023
JAARVERGADERING

DE FONKEL - Met 17 aanvwezigen begon de vergadering met de mededelingen dat Björn ziek is en Truus langzaam aan de beterende hand. Van Han bericht ontvangen dat hem een been is afgezet en in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ligt. Verder waren de meesten van ons er na de Carnaval wat minder aan toe ondanks dat de Carnaval perfect was verlopen. Het Jaarverslag en Financieel verslag werden goedgekeurd. Alle commissies passeerden de revue en werden allemaal met applaus bedankt voor de verrichte werkzaamheden.

Yvonne van Onzenoort gaf te kennen te gaan stoppen met de kapel. Björn gaat Peter vervangen als Vurbloazer waarna Peter werd benoemd tot Erelid van de Durbloazers.


21-02-2023
CARNAVALSDINSDAG

NUENEN / GESELDONK - We begonnen vandaag aan een van de leukste optredens van het jaar. Het begeleiden van de Genootschap Oud Prinsen van de Dwersklippels uit Nuenen. Aftrap bij Café Schafrath en vervolgens in optocht langs een viertal cafe's en zaal Het Klooster. Stuk voor stuk leuke optredens en een gezellige Carnavaleske sfeer.

Daarna gingen we naar het huis van Peter en Erica waar wederom een perfecte maaltijd, van Catering Tafel 10, op ons stond te wachten, perfect voorbereid door Wim en Bets.

Vervolgens gingen we naar de Geseldonk waar we gezamenlijk met De Houtse Kluppels het Carnaval 2023 hebben afgesloten met als klapper op de vuupijl de verjaardag van ons aller Wencke.


20-02-2023
CARNAVALSMAANDAG

HELMOND / MIERLO - Om 12:15 uur melden bij West-Ende voor het jaarlijkse Prijsbloaze. Verdeeld over 5 podia traden 21 blaaskapellen diverse malen op. Aan het eind werd bekend gemaakt wie er door de jury als winnaar werd uitgeroepen. In dit geval waren het de Duvelblazers uit Hoorn.

Maar ja, muziek maken gaat om gezelligheid en sfeer bouwen en dat hebben we zoveel mogelijk geprobeerd met onze inbreng.  Daarna hebben we heerlijk gedineerd bij Peter en Erica thuis. En met een bezoek aan CV De Spruwwejagers in Mierlo hebben we de maandag op een gezellige manier afgesloten.


19-02-2023
CARNAVALSZONDAG

MIERLO-HOUT / HELMOND - Om 10:00 uur zat de kerk in Mierlo-Hout vol met de 4 Houtse verenigingen. Daar ging Pastoor Pieter Scheepers voor in de Carnavalsmis 2023. Met zijn Pastor(p)raat wist hij de kerk herhaalde malen tot schaterlachen te brengen. De hele goegemeente kon hierna gezegend aan het Carnaval beginnen. In De Geseldonk werd een overheerlijke lunch aangeboden. Daarna konden diverse muzikanten door naar de Helmondse optocht om daar aan deel te nemen. Na afloop van de optocht trakteerde Erwin de deelnemers op een lekkere maaltijd.

Hierna zijn we nog naar CV De Olietrappers in het Buurthuis St. Anna en naar CV De Heipoort in de Rood-Wit 62 kantine geweest om hen te trakteren op onze muziek. Voor diegene die nog geen genoeg hadden gehad zijn er nog enkelen naar CV De Brouwhazen getogen om daar door te zakken.


18-02-2023
CARNAVALSZATERDAG

MIERLO-HOUT / STIPHOUT / EINDHOVEN / HELMOND -

Al vroeg op de ochtend werd de Prins van De Kluppels thuis opgehaald en naar De Geseldonk gebracht, Daarna was het eerst wat relaxen bij Edward en Miranda thuis.Vandaar direct op de wagen en naar de optocht van Mierlo-Hout. Nadat deze achter de rug was gingen we naar naar Stiphout waar we bij CV De Spurriezeiers en tweetal sessies brachten en gebruik maakten van het diner.

Daarna door naar Eindhoven waar CV De Kolderstralen onze bijdrage altijd weer ten zeerste op prijs stelt. Een leuk optreden om te doen. Daarna voor de eerste keer naar het Kei-Oranjefeest waar we aan het slot van de avond nog een set hebben gebracht en het nog lekker gezellig bleef.


17-02-2023
DOE MAR WA 4 UURKES VURAF

BAKEL - In het club gebouw van Doe Mar Wa werd een gezellige 4 uurkes vuraf georganiseerd.

Met Hofkapel De Spurriezeiers, De Durbloazers, Joekskapel Op Tied Muuj uit Castele en Doe Mar Wa werd de hele avond gevuld met bloasmuziek.