Oudjes

15-02-2023
DAUPFIST CV DE KLUPPELS

GESELDONK - Bijna alle prinsen van de Carnavalsverenigingen uit Helmond en Mierlo en zelfs de Koning van het Houtse gilde gaven acte de presence tijdens het Daupfist. Alle hoogwaardigheids bekleders werden middels een kleine of grote doop voorbereid voor het komende Carnaval. De Pastoor, Misdienaars en Dopers wisten het Daupfist in goede banen te leiden.


12-02-2023
BOEREBRUILOFT DE KLUPPELS

20230212 100021GESELDONK - Om 08:15 uur werd er vertrokken met de hele club op weg, om met paard en wagen, het Boerebruidspaar op te halen en onderweg Prins Briek L van de Keiebijters nog een aubade te brengen. Daarna naar de St. Lucia kerk waar Pastoor Scheepers de mis voorging en het Bruidspaar voor een dag de zegen gaf. Na de mis gingen we naar Huize St. Alphonsus waar CV De Kwietkedieten resideren. Daar hebben we nog een klein feestje gebouwd. Terug gekomen in de Geseldonk wachtte ons nog een heerlijke kop soep en een broodje worst.


10-02-2023
GEMINTEFIST DE DOMMELKANTERS

EINDHOVEN - Wat bij ons aangekondigd werd als een geweldige ervaring, iets wat de moeite waard was en geheim moest worden gehouden, draaide uit op een gigantische deceptie. De organisatie van het Gemintefist was niet voorbereid op onze komst en wist vanwege een star programma niet om te gaan met een vreemde eend in de bijt. Jammer.


04-02-2023
SHOW- EN ZWETSAVOND CV DE KLUPPELS

IMG 20230204 WA0017GESELDONK - Om 19.15 uur hebben we met een 5-tal nummers de zaal opgewarmd, waarna de Houtse Kluppels met hun gevolg de zaal binnentrokken. Na de dans van de dansgarde en het voorstellen van de groep kon de avond beginnen met de eerste kletser Jasper van Gerwen met zijn act Waar is Wallie. Wallie is goed in verstoppen, hij is onvindbaar, niet in boeken, niet op Facebook, nergens. Van jongs af aan zit het verstoppen er bij de familie van Wallie al in. Met een groot aantal woordgrappen vertelt Wallie zijn levensverhaal waar het verstoppen een grote rol heeft gespeeld.

Jasper wordt opgevolgd door Boy Jansen als de getuige. In de zaal werden Nick, die hovenier is, in de echt verbonden met de Poolse Svetlana. Het is het vierde huwelijk van Nick en Boy is blij dat hij als getuige hierbij mag zijn. Het eerste huwelijk was met Fatima met haar mooie ogen, meer hebben ze nooit van haar gezien. Na een Thaise scharrel en een lelijke Russische vrouw heeft hij aangepapt met een Nederlandse Katholieke vrouw. Boy is gevraagd om tijdens het huwelijk een gedicht voor te dragen wat vooral over Nick zal gaan. Een klets waarbij het publiek wordt meegenomen in het huwelijkse leven.

Na 2 kletsers tijd voor amusement door het Van Binsbergen Trio, die beginnen met het Wilhelmus gecombineerd met Zie ginds komt de stoomboot. Een programma vol meezingers als Piano man, waarom fluister ik je naam nog, je loog tegen mij, zeg maar niets meer en een Halleluja medley waarmee zij de hele zaal op z’n kop zetten.

Het programma wordt vervolgd met Andy Marcelissen als de wielrenner die door een te strakke broek dusdanig afgeknepen werd dat zijn stem een paar tonen hoger was dan normaal. Met zijn bekende woordspelingen en droge humor verteld hij zijn belevenissen als wielrenner waarbij doping en aambeien hem parten spelen. Bij gebrek aan biefstuk, gehakt in je broek doen, bij aambeien was toch niet zo’n goed idee. De weg van Lierop naar Mierlo-Hout is ook lastig waarbij hij regelmatig de weg kwijt is.

De rode rozen als blijk van waardering waren dit jaar voor John van Bussel. 

Hierna is het de beurt aan Arian Compen als dansmarieke. Verkleed als dansmarieke Adrie is hij een dansadrie, een dansmarieke met ballen (soep, soep ballen Yeah). Hij verteld wat er voor nodig is om een dansadrie te worden. Deze klets werd minder ontvangen dan de vorige acts.

Als laatste act Rob Scheepers als Joop van de Kringloop alias Joep van de troep. Hij neemt ons mee in het wel en wee in de kringloopwinkel. Zijn relatie met Jacqueline, die hij ook wel Sjaak noemde, heeft geen stand gehouden en na de scheiding bleek hij de Sjaak te zijn. Na Jacqueline kwam Patricia in beeld. Hilariteit door interacties met publiek, de raad en glazen bier die maar geserveerd werden. Een mooie laatste act van de avond.

De dansgroep Wood don’t stop hebben de avond swingend afgesloten met hun showdans. Na de Kletsavond nog een muzikale afsluiting in het café als einde van een mooie avond. 


03-02-2023
KLETSAVOND CV DE KLUPPELS

IMG 20230203 WA0018GESELDONK - Het was vroeg beginnen om19:15 moesten we op het podium zitten en de zaal warm spelen. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam de verenging op en kon de avond los barsten. nadat de verenging voorgesteld was mochten de dansmarietjes hun kunsten vertonen aan de volle zaal. Hierna kwam Jasper van Gerwen met zijn buut dat iedereen hem altijd kwijt is, ook wij waren hem in het begin kwijt de dansmarietjes kwamen namelijk zoder hem het podium op, en na herhaaldelijk roepen hadden we hem gevonden en kon hij beginnen aan zijn buut waar hij snel de zaal op zijn hand had en zoals altijd sloot hij af met een lied wat uit volle borst werd meegezongen door het publiek.

Hierna was het de beurt aan Berry Knapen hij had het over de lange tijd die er tussen heeft gezeten door Corona en dat hij blij was dat het over was, want vroeger verdoezelde hij zijn scheet met gekuch, maar hij was het zat om zijn gekuch al die tijd met een scheet te moeten verbergen. Berry was weer als vanouds goed en het leek alsof hij alles daar ter plekke verzon.

Toen was het de beurt aan Andy Marcelissen die begon met zich te verontschuldigen dat hij te laat was maar dat kwam omdat hij op de fiets was en hij had wind tegen. Hij had wel problemen met zijn stem maar nadat hij zijn wielrenbroekje goed had zitten was zijn bekende zware stem er weer. Toen hij op het eind de zaal helemaal plat had van het lachen begon hij met zich voor te stellen en begon hij weer opnieuw met zich te verontschuldigen dat hij te laat was maar dat dat kwam door de tegenwind.

Hierna was het de beurt aan Boy Jansen hij kwam daar een toespraak houden voor het Bruidspaar Ruud en zijn Poolse vrouw Sletvana dit waren mensen die in de zaal zaten en van niets wisten hier hebben we ook goed om kunnen lachen en heeft Boy laten zien dat hij een grote kanshebber is om zaterdag de Zilveren Narrenkap te winnen bij de Keiebijters.

Als afsluiter van de avond was daar nog Arian Compen die de zware taak had om hier nog een mooi slot van te maken als de invaller nadat hij aan het vertellen was dat hij overal als invaller aan de bak mag en nooit nee kan zeggen heeft de zaal nog genoten. Hierna hebben we nog in het café voor genoten van een zanger en hebben wij als kapel ook nog muziek gemaakt.


27-01-2023
KLETSAVOND WIJKVERENIGING BINNENSTAD OOST

DE FONKEL - Na de opwarm muziek, binnenkomst van de Rampetampers en de Dansgarde Junioren kon de avond beginnen met de Carnavalsschlagers van weleer van de amusementsgroep WAI. Rob Scheepers als Joop van de Kringloop wist zijn inmiddels goed uit gekristalliseerde klets met verve te brengen. De amusementsgroep Applaus bracht hun inmiddels 3 jaar oude programma met meezingers. Peter van der Maas als "De Psycholoog" bracht het beroep van psycholoog op een leuke manier voor het voetlicht. Na de dans van de senioren dansgarde was het tijd voor een kleine pauze.

IMG 20230127 WA0006Na de pauze stond solo dansmarietje Liza op het podium met een solo dans die er wezen mocht. Daarna kwam Hans Keeris in de ton als "De Geheelonthouder" alleen leed hij dermate aan geheugenverlies dat hij vergeten was dat hij geen alcohol meer dronk. Na de show dansgroep stond de Liesselse amusementsgroep "'t lupt oit de hand" op het podium om middels hun act als piloten de zaal te laten zingen en instant BNN-er Gonnie het vliegtuig te laten taxiën en de zaal te winnen met haar aanstekelijke enthousiasme.

Als afsluiter stond Dirk Couwenberg in de ton als Geheim Agent die belast was met de beveiliging van Prinses Amalia. Hij had alleen problemen met het vinden van zijn onzichtbare auto die Q voor hem had gemaakt. Hij zette presentatrice Lia Stoop nog even in het zonnetje.

Iedere medewerker aan deze kletsavond werd door Prinses Suus geridderd met een klein verschrompeld worstje.   


15-01-2023
PRINSENRECEPTIES CV DE SPURRIEZEIERS EN CV DE SPRUWWEJAGERS

STIPHOUT EN MIERLO - De bus van de Houtse Kluppels bracht ons eerst naar Stiphout voor het bezoek aan Prins Ted van de Spurriezeiers. Daar lieten de Spurriebemmels zien dat Stiphout voor de toekomst gewaarborgt is van goede opvolgers bij de Spurriezeiers. Met bezoekende verenigingen als Houtse Kluppels, OLUM en De Kersenpit uit Mierlo was het een goed bezochte receptie. Verder met de tour naar Mierlo waar we Prins Perry van CV de Spruwwejagers gingen feliciteren. Je kon in het Mierlose Huukske geen stap zetten zo druk was het. Maar ook daar hebben we onze muziek laten klinken en sloten we af met een gezamenlijk optreden met de kapel van CV De Kersenpit.


14-01-2023
PRINSRECEPTIE CV DE KEIEBIJTERS

WEST ENDE - De Prinsreceptie van Prins Briek L werd druk bezocht door de talloze Helmondse vereniginging. Als enigste kapel in de foyer hadden we vrij spel om er een leuk feestje van te maken.


04-01-2023
NIEUWJAARS RECEPTIE

SOMEREN - Ten huize van de familie Joosten werd de Nieuwjaars receptie gehouden met Champagne en zelfgebakken Oliebollen.


21-12-2022
EVALUATIEVERGADERING

DE FONKEL - Met 18 van de 22 leden aanwezig werd de tussentijdse evaluatievergadering en jaarafsluiting gehouden. Iedereen kon zijn zegje doen en de diverse commissies gaven de stand van zaken door met betrekking tot de komende carnaval, kleding en het jubileumjaar 2024. De functie van Vurbloazer zal pas in 2024 aan Björn worden overgedragen. En met bitterballen als voorproefje op de verjaardag van Erica werd de vergadering gesloten.


27-11-2022
PRINSRECEPTIE CV DE BRANDELIERS

IMG 20221127 WA0002

HET BRANDPUNT - Het was gezellig druk op de Prinsreceptie van Prins Mattie dun Urste. Met zes bezoekende verenigingen was de zaal goed gevuld. De Spekzullekes, Houtse Kluppels, Keiebijters, Ut Barrierke en de Nuenense Dwersklippels gaven acte de presence. De meeste verenigingen hadden hun dansgardes bij die met gezamenlijke optredens de zaal wisten te amuseren. Met amusementsgroep Wai, de DJ en de Durbloazers was er voor elk wat wils.


Prins Mattie 1

19-11-2022
PRINSVERKIEZING CV DE BRANDELIERS

HET BRANDPUNT - Drie jaar had het geduurd dat De Brandeliers een feestje hadden gevierd. Er werd deze avond afscheid genomen van Prinses Jacqueline en de nieuwe Prins Mattie werd gekozen.

Met de Brandeliers, De Brandeleros, de DJ en De Durbloazers werd er een gezellig intiem feest gevierd.


12-11-2022
"WE PAKKEN UIT" BIJ CV DE HOUTSE KLUPPELS

GESELDONK - Dit jaar geen traditionele prinsbekendmaking maar wel een knalfeest onder het motto: ‘We pakken uit'. Op zaterdag 12 november werd het nieuwe carnavalsseizoen afgetrapt met de bijna Gouden Televizier-Ring-winnaar John de Bever! Vanwege alle coronaperikelen afgelopen seizoen gaat Prins Patrick nog een jaar door. Daarom geen prinsbekendmaking, maar wel een heel feestelijke en vooral ook gezellige avond in hoftempel de Geseldonk.


11-11-2022
PRINSBEKENDMAKING CV OLUM

Prins Mike 1SOOS40 - Het nieuwe seizoen kende een mooi begin bij CV OLUM waar De Spurriezeiers en De Houtse Kluppels met grote afvaardigingen en diverse andere verenigingen met een delegatie de Prinsbekendmaking bezochten.

Nadat de dames van OLUM met een energieke dans de nieuwe prins Mike dun Uurste op het podium wisten te krijgen, werd na de plichtplegingen een polonaise ingezet.

Zanger Rens wist de zaal in een vrolijke stemming te brengen en er werd volop gedanst en gezongen.


03-09-2022
BBQ EN WOKKEN

SOMEREN - Tijdens de jaarlijkse BBQ en Wokavond in de tuinen van Joosten tot Joosten werd, na eerder succes, de smoker van Jan van de Sande & Son weer ingehuurd die wederom een voortreffelijke maaltijd wisten te bereiden. Onder het genot van een Deftige Aap werd het toch nog laat.


21-07-2022
SEIZOENSAFSLUITING RIMBOBAND

IMG 20220721 WA0006DEURNE - Vanwege het slechte weer was de seizoensafsluiting van de Rimboband in de Biekorf van het Rijtven. Het werd een klein concert waarbij de Rimboband ons meenam van Helmond naar Amsterdam en via "Brabant" terug naar "het Dorp" Deurne. Met onze bescheiden bijdrage van een viertal nummers werd het talrijke publiek en leden van de Rimboband uitgenodigd om in de Honingpot nog lekker een ijsje te eten om vervolgens aan de vakantie te beginnen.


07-05-2022
WALTER EN JOSÉ 120 JAAR

ASTEN - Met muziek naar binnen bij Iniesto en een serenade spelen voor Walter en José onder een kroonluchter van € 20.000 euro. Dat was het begin van een gezellig en warm feest wat goed van eten en drinken was voorzien en waar Hans den Brabander voor de sfeervolle muziek zorgde. Zelfs het bedienend personeel ging in polonaise de dansvloer op.


02-04-2022
CV DE KROMME ELLEBOOG

IMG 20220402 WA0049HALEN (B) - Als Last Minute boeking kwam het optreden bij CV De Kromme Elleboog in Halen België op ons pad. Met zelfs een invaller (Koen) uit het Belgische Leuven gingen we in optocht naar de Sportzaal van Halen alwaar de sleuteloverdracht plaatsvond.

De Burgemeester stelde op komische wijze zijn Schepenen, de Prinsen en Prinsessen aan het talrijke publiek voor. Nadat iedereen een handtekening had gezet in het gastenboek begaf men zich tijdens de kroegentocht langs diverse kroegen en sportkantines.

We eindigden onze rondgang in café de Markt van waaruit we rond 21:30 uur weer richting Helmond gingen.


16-03-2022
EVALUATIEVERGADERING

DE FONKEL - Tijdens de evaluatievergadering van het seizoen 2021-2022 ging het met name om de Carnavalsdagen omdat het voorprogramma door Corona nagenoeg was afgelast. De meeste leden hebben genoten van voortreffelijke Carnavalsdagen met een programma dat in 14 dagen in elkaar was geflanst. Besloten wordt om niet met zomerreces te gaan maar maandelijks een repetitie te gaan organiseren. Peter gaf aan nog 1 jaar de rol van Vurbloazer op zich te nemen. Björn Lijten werd begroet als volwaardig lid en Patrick en Miranda als bestuurslid. En René werd bedankt voor 34 jaar bestuurslid met een flesje alcoholische drank.


01-03-2022
CARNAVALSDINSDAG

HELMOND - Vandaag geen Carnavalsaktiviteiten in het Helmondse.


28-02-2022
CARNAVALSMAANDAG

DwersklippelsNUENEN - Vandaag begeleiden we de Oud-Prinsen van CV de Dwersklippels bij hun kroegentocht door Nuenen. Het diner werd vandaag verzorgd door Peter en Erica in Brouwhuis. Daarna zijn we Carnaval 2022 af gaan sluiten bij de Houtse Kluppels in de Geseldonk. Met natuurlijk nog even op de bitterballen bij Edward en Miranda.


27-02-2022
CARNAVALSZONDAG

IMG 20220227 WA0043HELMOND - De oude drieëenheid (Burgemeester, Wethouders en Pastoor) kwamen op zondagochtend bijeen in de Luciakerk in Mierlo-Hout. Pastoor Pieter Scheepers had de Carnavalsverenigingen Houtse Kluppels, het Barrierke, de Kwietkedieten en de Brandeliers bij elkaar geroepen voor de Carnavalsmis.

Het was dan ook volle bak en de Pastoor maakte daar dankbaar gebruik van door iedereen zijn of haar plaats te laten ontdoen van stof. Met veel humor werd de mis gedaan en op muziek van Jingle Bells volgde de Pastor(p)raat. Jong en oud van de de Houtse Kluppels deden de lezingen en de Durbloazers zorgden voor de muzikale ondersteuning.

Daarna hebben we in de Geseldonk gebruik gemaakt van de kleine lunch die daar werd aangeboden. En vervolgens maar meteen door naar CV de Kwietkedieten die in Zaal de Koning hun Carnavalsmiddag vierden. Ook daar hebben we onze muzikale bijdrage geleverd.

Op naar CV de Dwersklippels in Nuenen die in het Park op de kiosk een kapellen meeting hadden georganiseerd. Ook daar hebben we ons beste beentje voor gezet. Tijd om de inwendige mens te gaan versterken bij Restaurant Nikos in Mierlo. En nu we toch in Mierlo waren beland zijn we verder gegaan met feesten bij CV de Spruwwejagers daarna nog even naar Bjorn Lijten om daar de worstenbroodjes nog even op te maken.


26-02-2022
CARNAVALSZATERDAG

SpeldjeHELMOND - Carnavalszaterdag begon al vroeg dit jaar. Rondom tien verzamelden we om een tweetal jubilarissen van onze club in het zonnetje te zetten. Yvonne van Onzenoort-Wilms en Jurgen Wilms waren beide al meer dan 25 jaar lid van de Durbloazers. Nu werd de kans gegrepen na de Corona periode hen hun welverdiende Zilveren Insigne op te spelden. Jurgens echtgenote José, vroeger ook Durbloazers lid, had de festiviteiten goed voorbereid en geheim weten te houden. Onder de klanken van de kapel voorzien van een hapje en drankje werd dit heugelijke feit luister bijgezet.

Daarna vlug door naar de Houtse Kluppels alwaar we werden opgewacht door de vereniging om met hen samen hun Prinsen op te halen en naar De Geseldonk te begeleiden. Eerst gingen we naar Jeugd Prins Luuk dun Urste en daarna naar Prins Patrick dun Urste om vervolgens naar het Kluppelke te gaan waar wederom geproost werd op de start van het Carnaval 2022. Daarna door naar de Geseldonk waar het talrijke publiek voor het Jeugd Matinee stond te trappelen om naar binnen te gaan.

In Stiphout hebben we bij CV de Spurriezeiers een tweetal sets gespeeld en genoten van een heerlijk diner bestaande uit Nasi of Stampot. Vervolgens door naar de jubilerende vereniging CV de Kolderstralen in Eindhoven waar we tot in de late uurtjes feest gevierd hebben.


 Carnavalsserenade De Durbloazers voor jubilerende broer en zus;
‘Wat een mooie dag’

images0.persgroep.net

Broer en Zus Jurgen en Yvonne Wilms zijn 25 jaar lid van De Durbloazers en krijgen van de blaaskapel een serenade aan huis. © René Manders/DCI Media


HELMOND - (Ine van Hal 27-02-22, 09:30 Bron: ED) Er is al vroeg leven in de brouwerij op carnavalszaterdag in Helmond: in vol ornaat trekt blaaskapel De Durbloazers om 10:00 uur door de Professor Dondersstraat. Niet om een carnavalsactiviteit op te luisteren, maar om een serenade te brengen aan hun 25-jarige jubilarissen: broer en zus Jurgen en Yvonne Wilms.


Broer en zus Wilms zijn al zo'n 27 jaar lid van De Durbloazers. Door lockdowns, Corona en andere verplichtingen had het heel wat voeten in de aarde om ze samen te kunnen huldigen tijdens een repetitie-avond, zoals gepland. Uiteindelijk verrassen De Durbloazers hun jubilarissen maar met een serenade en huldiging op carnavalszaterdag.
Mooier kan het niet zijn: de Coronamaatregelen zijn overboord, iedereen is in carnavalsstemming, de zon schijnt en de jubilarissen zijn totaal verrast.


De serenade vindt plaats voor de woning van Jurgen Wilms. Yvonne van Onzenoort-Wilms blijkt uitgenodigd te zijn met de smoes dat haar broer verrast zou worden. Zij is zichtbaar geëmotioneerd als ze in de gaten krijgt dat de muzikale surprise ook haar ten deel valt. Coördinator Walter Joosten van De Durbloazers spreekt het tweetal toe en overhandigt de jubilarissen een speldje.


Lees onder de foto hoe Yvonne Wilms als jong meisje bij de kapel kwam.

images1.persgroep.netIn de ochtend toog blaaskapel De Durbloazers op weg naar het huis van Jurgen Wilms om daar twee jubilarissen te fêteren. © René Manders/DCI Media


Net als haar 44-jarige broer is de 43-jarige Yvonne op jonge leeftijd al lid van De Durbloazers. ,,Wij houden allebei van muziek en gezelligheid. Dat ik als zestienjarig meisje al bij de club mocht heb ik aan clublid Gerrit te danken”, vertelt Yvonne. ,,Hij hield een oogje in het zeil en zorgde ervoor dat ik altijd veilig thuiskwam.”


Yvonne is begonnen bij De Durbloazers als bekkenist, heeft een tijdlang trombone en fluit gespeeld en de laatste jaren is de piccolo haar instrument. Ze heeft zich het afgelopen jaar vanwege Corona op de achtergrond gehouden bij de kapel. ,,Maar nu ze hier zo staan te spelen krijg ik weer zin om mee op pad te gaan. Het kan niet beter; na twee jaar is het weer carnaval en het weer is super. Wat een mooie dag.”


Ook trompettist Jurgen Wilms heeft zijn activiteiten binnen De Durbloazers op een laag pitje staan, hij is sinds twee jaar reserve-lid. ,,Mijn kinderen werden groter en wilden zelf carnaval vieren. Ik wil er nu voor ze zijn, maar deze mannen zijn nooit uit mijn gedachten. Het is een fantastische club.”

Hij vertelt hoe hij als kleine jongen De Durbloazers zag spelen op een platte wagen op de Markt in Helmond. ,,Ik wist meteen, dat wil ik ook. Muziek maken is leuk, maar samen muziek brengen en mensen blij maken is het allermooiste.”