Oudjes


20-02-2022
OPNAME OMROEP ORO

IMG 20220220 WA0018HET RIJTVEN DEURNE - Wij hebben onze medewerking verleend aan de opname van Omroep ORO die voor de bewoners van het Rijtven en andere ORO locaties een Carnavalsmiddag hebben opgenomen om deze met Carnaval 2022 te vertonen.

Samen met de Amusementsgroepen Tadaa!, De Skoepies, Illusionist Bart Verhees en de Carolientjes, de Kletser Rob Bouwmans als Taxi Chauffeur en de Moppentappers Tim,  Maikel, Karel en Joke van het Rijtven hebben we er een mooie opname van weten te maken. Bekijk het resultaat op :

https://youtube.com/watch?v=9k7pVpP03UM&feature=share


16-02-2022
OPNAME OMROEP HELMOND

HELMOND - Voor "Dit is Helmond" hebben wij medewerking verleend aan een programma voor Senioren. Er waren opnames van een tweetal nummers die het programma gaan afsluiten in Carnavalssfeer. Dus houd de uitzending van "Dit is Helmond" in de gaten en anders is het te vinden op Facebook en Youtube.


04-02-2022
AFGELASTINGEN

HELMOND - De drie grootste Carnavalsverenigingen van Helmond, de Keiebijters, Houtse Kluppels en Spekzullekes, hebben te kennen gegeven hun programma voor Carnaval 2022 te hebben AFGELAST. De voorwaarden om het Stadscarnaval goed te organiseren zijn er niet of worden op een dusdanig laat tijdstip bekend gemaakt dat organiseren niet meer kan.


12-11-2021
AFGELASTINGEN

HELMOND - In verband met Corona gerelateerde problemen binnen onze kapel hebben we helaas moeten besluiten onze toegezegde medewerking aan de Crematie van Wil Schrama en de Prinsverkiezing van CV OLUM te moeten annuleren.


07-11-2021
PRINSRECEPTIE CV DE HOUTSE KLUPPELS

20211107 110951GESELDONK - We begonnen aan deze lange dag met het begeleiden van de Klein Houtse Kluppelkes naar het kerkplein waar hun nieuwe Prins Luuk werd bekend gemaakt en het Houts Kluppelke voorzien werd van een warme das.

Bij terugkeer in de Geseldonk konden we diverse keren spelen in de zaal op het podium om de talrijke aanwezigen in Carnavalsstemming te brengen en hebben we diverse verenigingen, zoals De Spurriezeiers, De Spekzullekes en De Sruwwejagers, begeleid naar het receptie gedeelte. Na een gezamelijk slotakkoord met Ragazzi werd de receptie stipt op tijd afgesloten.


06-11-2021
PRINSVERKIEZING CV DE HOUTSE KLUPPELS

Prins Patrick 1eGESELDONK - Na een correcte QR controle aan de ingang waar iedereen werd voorzien van een polsbandje werd het gezellig druk tijdens de Prinsverkiezing van de Houtse Kluppels. Diverse Mierlose en Helmondse Carnavalsverenigingen gaven acte de presence. Na diverse functie wisselingen zoals Vorst en Grootvorst ging toch de meeste aandacht uit naar de verkiezing van de nieuwe prins.

Na een zoektocht via Vinder! werd als meest geschikte persoon voor de 60ste Prins van de Houtse Kluppels Prins Patrick dun Urste gepresenteerd. Met de DJ en de band Bag on Wheels werd er voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een gezellig feestje gebouwd.

Daarna zijn we nog in grote getale op de bitterballen bij Miranda en Edward geweest.


02-11-2021
“DURDAWWER” WIL SCHRAMA OVERLEDEN

Wil SchramaHELMOND - TORREVIEJA SPANJE - Vanmiddag 2 november 2021 heb ik het droevige bericht ontvangen dat Willibrordus Martinus Quirinus (Wil) Schrama is overleden.
Ten tijde dat De Durbloazers nog de hofkapel was van CV De Durdawwers was hij (sinds de tachtiger jaren) lid van deze Carnavalsvereniging.
Samen met zijn vrouw Betsie (welke ook in diverse commissies zat) zoon Dolf en schoondochter Heidi was het een graag geziene familie binnen de vereniging en in het clubgebouw De Kamenij.

Wil is, buiten gewoon lid en lid van de Raad van 11, ook als trotse Prins Wil dun Urste en Grootvorst de CV De Durdawwers voor mogen gaan en heeft veel werk verricht als secretaris en bestuurslid. Hij was een fervent supporter van de Muziekkapel en dat schoof hij zeker niet onder stoelen of banken, maar hij kon ook stilletjes genieten van de muziek en de sfeer daar omheen.

Kortom Wil Schrama heeft zijn sporen meer dan verdient binnen CV De Durdawwers.
Wil is 73 jaar mogen worden, onze condoleances gaan uit naar de familie, vrienden en kennissen. Wij wensen eenieder veel sterkte in de moeilijke tijd die komen gaat.

Het bestuur


04-09-2021
SMOKED BBQ

SOMEREN - De aftrap van het nieuwe seizoen vond plaats in de tuinen van Joosten tot Joosten in Someren. Met een speciale Smoked BBQ die er uitzag als een oude Stoomtrein werd een voortreffelijke culinaire avond verzorgt door Koen en Jan van de Sande. Met een aperitief van mango werd de avond geopend, er volgden nog drie heerlijke voor- en tussengerechten zoals een carpaccio, garnalen en een pittige kapsalon. IMG 20210904 WA0039

Daarna werd de groep verrast door een optreden van Erik Mulder als Kareltje van het kamp. Dit optreden was door Yvonne gesponsord. Het hoofdgerecht van Tomahawk vlees met gebakken aardappels en salade was perfect. Menigeen deed zich nog tegoed aan een kluif van dat vlees. Met als toetje een hangop met mango en chocolade kon de avond niet meer kapot. Voor de laatste der Mohicanen werden er ook nog enkele snacks bereid. Als de rest van het seizoen ook zo gaat verlopen als deze avond kunnen we ons op een knallend seizoen voorbereiden.


16-06-2021
OPSTARTBIJEENKOMST

DE FONKEL - Na eerst ruim drie kwartier wachten op onze Coördinator, met nieuwe knie, kon de vergadering uiteindelijk toch beginnen. Sinds september 2020 was dit onze eerste bijeenkomst. Walter dankt voor zijn Koninklijke onderscheiding en de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. De jaarlijkse BBQ is nog even problematisch inzake Corona, voorgesteld wordt dit te verzetten naar 4 september. De aspirant leden Wendy en Bjorn worden bij acclamatie aangenomen. CV De Spekzullekes gaan verhuizen naar de Zonnesteen, hun Prinsbekendmaking zal in de Cacaofabriek plaatsvinden. Begin september beginnen we weer met de repetities. Erwin en Edward en Miranda zijn inmiddels verhuisd. UBO wordt uitgezocht door Peter. Jürgen is rustend lid en kan altijd worden opgeroepen. Uniformen commissie moet tijdig beginnen met inventarisatie en nieuwe kleding. De website wordt aanhouden. Tijdens Prinsrecepties zullen we muziek in zijzaaltjes blijven maken en er wordt gezocht naar meer loopmarsen. De vergadering sluit tijdig ivm de Corona Horecasluiting.


26-04-2021
LINTJE VOOR WALTER JOOSTEN

20210326 105145SOMEREN - In de ochtend van 26 april werd onze Coördinator Walter Joosten verrast door een bezoek van de Burgemeester van Someren Dilia Blok die hem namens de Koning een lintje opspeldde voor zijn verdienste aan de gemeenschap.

Hij was van 1993 tot 2002 Drummer van Kinderkoor De Dauwdruppels uit Someren en medeverantwoordelijk voor de organisatie van de repetitie met combo van het zonder bestuur opererende koor.

Tevens was hij van 1998 tot 2011 bestuurslid, voorzitter en muzikant bij Jongerenkoor La Finessa uit Someren-Eind.

Van 2004 tot 2013 Voorzitter van Buurtvereniging De Haspel in Someren-Eind.

Van 2002 tot 2010 Bestuurslid van Carnavalsvereniging De Durdawwers uit Helmond met de portefeuille Hofkapel.

En in juli 2020 vierden we zijn 40 jaar lidmaatschap van Blaaskapel De Durbloazers, voor zijn Coördinatorschap en verantwoordelijkheid voor de functionele organisatie. Met name bij onze kapel was hij verantwoordelijk voor en medebedenker van evenementen als de Fundraise actie voor Sports for Children waaronder het maken van de CD met Willy en René van de Kerkhof, Fundraising voor de Rimboband en voorvechter voor het Cultureel erfgoed Carnaval in Helmond e.o.

Al met al een veelzijdig mens met het hart op de juiste plaats die deze onderscheiding meer dan eens verdiend.


01-03-2021
FELICITATIE BLUE BAND

THUIS - Met wederom een Teams meeting hebben we als Durbloazers ons best gedaan om een leuke felicitatie te maken voor het 25-jarig jubileum van de Blue Band Helmond.

 


30-12-2020
EINDEJAARS CORONA PUBQUIZ 2020

THUIS - Bijna alle Durbloazers melden zich aan met Teams op de door Erica opgezette Eindejaars Corona Pubquiz 2020. Middels de goodiebag werd iedereen voorzien van een natje en een droogje en waren de eerste opdrachten een feit. Gekleurde hagel sorteren en maak je eigen tompouche. Nadat alle technische problemen waren getackeled kon om 20:00 uur de Quiz beginnen. In razendsnel tempo werden  de 60 vragen door de quizmaster voorgelegd en werden de antwoorden doorgeapped. Met nog een extra ronde met Durbloazers foto's was het met name fijn dat we elkaar op het sluiten van het jaar nog even hebben gezien. De winnaar van de Pubquiz Wencke van de Westerlo verdiende de eeuwige roem. Iedereen werd nog de beste wensen voor het nieuwe jaar gewenst door onze enige echte Coördinator Walter.


14-10-2020
TUSSENTIJDS OVERLEG

DE FONKEL - De aanwezige leden van de Kapel hebben in vergadering besloten om voor de duur van 4 weken geen activiteiten uit te voeren. Dit omdat niet alle leden zich gelukkig voelen met de huidige Corona omstandigheden en omdat De Fonkel voor 4 weken dicht gaat.

Woensdag 11-11-2020 houden we als streefdatum, voor die datum beslissen we wederom wat we gaan doen met de weken die daarna komen gaan. Wel vragen wij jullie om zoveel als mogelijk thuis te repeteren en de mail in de gaten te houden. Het kan zomaar zijn dat we op 11 november gaan vergaderen in de Fonkel, noteer dit op de kalender.

Denk ondertussen thuis na over eventuele ideeën voor de zaterdag en zondag tijdens carnaval.
Het bestuur wenst jullie allemaal een goede gezondheid en tot over een paar weken.


28-09-2020
CORONAMAATREGELS

HELMOND - Aanstaande woensdag 30 september gaan we weer gewoon repeteren, morgen beslist het bestuur of we een half uur eerder beginnen dan normaal. Vanuit de veiligheidsregio raad men aan om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte, in overleg met De Fonkel is dit niet verplicht. Wat jullie persoonlijk doen ligt aan jullie zelf en daar zijn jullie vrij in. We mogen met 30 personen in De Fonkel repeteren dus dat geeft voor ons geen belemmering. Om 22:00 uur gaat De Fonkel sluiten en worden we verzocht het pand te verlaten.

Namens het bestuur
Walter Joosten