Oudjes


09-02-2024
DOE MAR WA 4 UURKES VURRAF

IMG 20240209 WA0027BAKEL - De kop is eraf. We begonnen het Carnaval 2024 bij kapel Doe Mar Wa in Bakel met direct een set Carnavals nummers. Blaaskapel Farine uit Eindhoven nam het van ons over en daarna kwam Doe Mar Wa zelf aan de beurt.

Met tussendoor spelletjes, zoals spijkerbroek hangen, hoedje op hoedje af en herken het achterstevurre gespeelde nummer werd elke kapel op een andere manier op hun kwaliteiten getest. Helaas kwamen we daar niet al te best vanaf. Met nog een tweetal sets van alle bands was een heel gezellig muzikaal begin van de Carnaval.


07-02-2024
DAUPFIST HOUTSE KLUPPELS

IMG 20240207 WA0001GESELDONK - Bijna alle Prinsen van Helmond en Mierlo, Prins Briek LI werd ziek afgemeld, waren naar de Geseldonk gekomen om hun Daup te ondergaan. Met 20 dopelingen hadden de Pastoor, Misdienaars en Daupers het druk.

Maar het programma werd snel afgewerkt en daarna kon het feest losbarsten. De goed gevulde Geseldonk ging snel over op de polonaise en aan het hakken.


04-02-2024
BOEREBRUILOFT HOUTSE KLUPPELS

GESELDONK - Het was vroeg in de ochtend toen we op de kar stapeen om het boerebruidspaar op te halen. Met op de eerste stop al een borrel om op te warmen stond op de tweede stop de erwtensoep met roggebrood en zult klaar. Eenmaal in de kerk werd de mis opgedragen aan het Boerebruidspaar door Pastoor Scheepers. Het was zijn eerste mis voor een bruiloft in 2024. Met toepasselijke muziek op de lezingen gingen we na het Adieu mein kleiner Gardeoffizier naar de overkant waar we het Verzorgingstehuis Alphonsus binnentrokken met aangepast volume. Daarna terug naar de Geseldonk alwaar ons een overheerlijke lunch wachtte.


27-01-2024
SHOW- EN ZWETSAVOND CV DE HOUTSE KLUPPELS

Harrie BlankersDE GESELDONK - Met dezelfde optredens, alleen in een andere volgorde, als de avond ervoor was ook deze avond erg geslaagd. Het is traditie om iemand uit de gemeenschap een bos met 24 rode rozen te overhandigen.

Dit jaar kwam de eer toe aan Harrie Blankers. Nooit vergeefs doet men een beroep op deze man en daar mag waardering voor uitgesproken worden. Harrie is raad van 11-lid, ex-grootvorst, voorzitter van de commissie Kluppelblad en ambassadeur. Daarnaast is hij buiten de vereniging voorzitter van Hart voor het Hout.


26-01-2024
SHOW- EN ZWETSAVOND NIEUWE STIJL CV DE HOUTSE KLUPPELS

IMG 20240126 WA0010DE GESELDONK - Na eerst met onze muziek de zaal voorbereid te hebben kwam de vereniging met Prins Marc ten tonele. Na de dans van de dansgarde was het tijd voor de eerste kletser. Berry Knapen wist met zijn motto "Plezier moet je zelf maken" het publiek aan het lachen te krijgen. Iveke van Gerven deed daar nog eens een schepje bovenop met haar strijd met haar gewicht. Jasper van Gerwen wist Prins Marc te roasten en het publiek mee te laten zingen met zijn gitaarspel, het "Ooh, Jasper van Gerwen" kon niet uitblijven.

Rob Scheepers uit Helmond als EHBO-er ging samen met zijn vrouw helpen bij de Nijmeegse Avondvierdaagse. Hij ging naar de Priktent zij naar de Peestent. Zels zijn broer (pastoor) Pieter moest er aan geloven. Andy Marcelissen als Politie Inspecteur wist de zaal te boeien met zijn klets. Hierna kwam het Groningse van Binsbergen Trio geassisteerd door de Helmondse pianist Bram Bosmans. Met hun meezingers had het publiek de opdracht zo hard mogelijk "Halleluja" te zingen. Met na afloop nog een set muziek in de foyer zat de geslaagde avond erop.


19-01-2024
KLETSAVOND BINNENSTAD OOST

DE FONKEL - De avond begon met een optreden een van de dansgardes van de Rampetampers. Als opwarmer kwamen de zangers van De kenne wai ok die een drietal liedjes ten gehore brachten. Helga Cornelissen als Lilly de Grote zette een verdienstelijke klets neer gebaseerd op het feit dat ze maar 1,50 m. groot is. Zij wist Nardie aardig in haar klets te betrekken.Daarna kwam Duo Vrolijk die het publiek in de zaal vermaakten met een parodie op een western. Rob Bouwman kletste als Alpinist over zijn ervaringen op de K2 met een blinde sherpa met een blinde geleide berg geit.

Gevolgd door en tweetal optredens van de dansgarde kwam daarna Rob van Elst zijn ervaringen over zijn Cruise uit de doeken doen. Helaas hield hij zich niet echt vast aan zijn onderwerp. Het Amusements duo de Skoepies wist het publiek te boeien en mee te laten zingen op hun nummers.Na de showdans groep kwam Boy Jansen als de de getuige het huwelijk van Sletlana en Erwin toelichten waarbij hij regelmatig em een groen / blauwe touch vroeg. Na de afmars naar de foyer hebben we nog enkele nummers ten gehore gebracht.


14-01-2024
PRINSRECEPTIES SPRUWWEJAGERS EN SPURRIEZEIERS

MIERLO EN STIPHOUT - Wij zijn vandaag samen met de Houtse Kluppels met de bus naar een tweetal Prinsrecepties geweest. Eerst naar de Spruwwejagers en daar samen met de vereniging naar binnen te trekken om daarna nog voor in het restaurant 2 setjes te maken. Hier was het zo druk dat we bijna geen plaats hadden om te staan. Daarna weer met zijn alle de bus in om door te rijden naar de Spurriezeiers in Stiphout. Na de plichtplegingen met De Kluppels nog muziek gemaakt samen met de Hofkapel van de Spurriezeiers en het bleef nog lang gezellig.


06-01-2023
PRINSRECEPTIE CV DE KEIEBIJTERS

Briek_LI.pngWEST-ENDE - Nadat om 13:30 uur voor het Kasteel bekend werd gemaakt dat Jurgen Streppel dit jaar de Keiebijters voor zal gaan, zijn wij begonnen om in de foyer van Hotel West-Ende de bezoekers van de Prinsreceptie te vermaken met onze muziek.

Om daarna samen met de Houtse Kluppels de kersverse Prins te gaan feliciteren met zijn Prinsdom.


03-01-2024
EERSTE REPETITIE EN NIEUWJAARSBORREL

SOMEREN - In het bedrijf van Walter hadden we onze eerste repetitie van 2024 omdat de Fonkel nog gesloten was. Omdat de geur van Oliebollen tot de repetitie was doorgedrongen besloot Björn een half uur eerder tot de Nieuwjaars receptie over te gaan. Met Prosecco en Oliebollen werd er nog nagetafeld.


20-12-2023
TUSSENTIJDSE VERGADERING

DE FONKEL - Met 16 aanwezigen en 5 afwezigen met kennisgeving werd gereflecteerd op de eerste helft van het seizoen. Het voorlopig programma voor Carnaval 2024 werd uit de doeken gedaan. Op 13 april 2024 gaan we in de Fonkel een concert geven in samenwerking met Tonny Wijnands en de Rimboband. Omdat 3 januari 2024 de Fonkel gesloten is word besloten deze repetitie te combineren met de Nieuwjaarsborrel in Someren.


09-12-2023
FEEST BJORN EN ILSE 100 JAAR

MIERLO - Om 20:15 uur trokken we vrijwel compleet en met aanhang binnen bij het Mierlose Huukske op het feest van Björn en Ilse die vierden dat ze samen 100 jaar oud zijn. Na het gebruikelijke Burgwache speelden we nog enkele nummers en met een speech van Walter voor de feestvierders kon het feest beginnen. Onder leiding van de DJ werd het gezellig en goed van eten en drinken.


26-11-2023
PRINSESRECEPTIE CV DE BRANDELIERS

HET BRANDPUNT - We hebben vandaag de receptie van Prinses Ingrid dun Urste muzikaal opgeluisterd. Om 13:30 trokken wij samen met de vereniging naar binnen waar toen al verenigingen stonden. Na een kort openingswoordje hebben wij de polonaise ingezet en de DJ Roelof Jan heeft deze overgenomen. Hierna hebben wij verschillende verenigingen hun dansmarietjes binnen geblazen om in de zaal hun dans te kunnen laten zien en o wat danste ze mooi onder de verenigingen waren de Olietrappers, de Spekzullekes, de Houtse Kluppels, Het Barrierke, de Kersepit, Olum en de Dwersklippels, ook waren er de dansmarietjes van DVX. Bij iedere opkomst liep onze tamboer Walter voorop en wij stonden bij het podium omdat het zo druk in de zaal was dat we niet met heel de kapel er door konden lopen. Na de nodige nummertjes te hebben kunnen maken in afwisseling met de DJ hebben we op het laatst nog samen met de Prinses van de Brandeliers een feest in de zaal gemaakt omdat zij heel de middag voor in het café de felicitaties in ontvangst heeft genomen was het nu haar beurt om mee te kunnen feesten. Na de nodige setjes hebben we de beurt weer gegeven aan DJ Roelof Jan en die is door gegaan tot 18:00 en toen was het toch echt weer gedaan en moesten we naar huis. Moe maar heel veel lol gehad gingen we weer naar huis op naar een nieuw feestje.


18-11-2023
PRINSBEKENDMAKING CV DE BRANDELIERS

HET BRANDPUNT - Wij hebben mogen spelen bij CV  De Brandeliers tijdens hun prinsbekendmaking. Om half 9 zijn wij samen met de vereniging naar binnen getrokken hierna zijn de bevriende verenigingen CV De Bollevangers, CV de Rampetampers, CV de Heipoort en KV de Olietrappers binnen gekomen. Nadat iedereen een gereserveerde tafel had gevonden kon de avond beginnen. Er werd al snel een skelter naar binnen gereden met een snelle coureur op de pedalen deze reed 2 rondjes door de zaal waar, uiteindelijk hun nieuwe prinses onder de helm, vandaan kwam. Dit was niemand minder dan Prinses Ingrid d’un Urste.

Na deze presentatie heeft ze zich snel omgekleed om daarna samen mat haar adjudante Simone terug te verschijnen op het podium. Na het omhangen van de verschillende Prinsessen attributen zijn de gezinsleden van de Prinses en adjudante op het podium gehaald om iedereen een onderscheiding om te hangen. Nadat de dansgade hun nieuwe dans hadden getoond kon het feest losbarsten en hebben we samen met de DJ nog tot laat en de lampen weer aan gingen een feestje gemaakt in residentie ‘t Brandpunt op naar volgende week dan is hier de Prinsesreceptie.


12-11-2023
PRINSRECEPTIE HOUTSE KLUPPELS

DE GESELDONK - Wederom was de zaal weer goed gevuld met mensen en verenigingen die Prins Marc dun Urste kwamen feliciteren met zijn Prinsdom.
Samen met Ragazzi bliezen wij de diverse verenigingen binnen en zorgden we voor het vlotte verloop van de receptie. Behoudens de 1-mans kapel van de Spurriezeiers, viel het op dat er verder geen andere kapellen acte de presence gaven.


11-11-2023
PRINSBEKENDMAKING HOUTSE KLUPPELS

DE GESELDONK - Het was onverwacht druk in de Geseldonk met diverse verenigingen die het toch de moeite waard vonden om bij de bekendmaking van de Prins van de Houtse Kluppels te zijn.
Verkleed als Woody Woodpecker kwam onder het masker Prins Marc (Zwanenberg) dun Urste vandaan. Hij zal de komende Carnaval de Houtse Kluppels voorgaan.


16-09-2023
BBQ EN WOKKEN - FIESTA MEXICANA

SOMEREN - Het jaarlijkse BBQ en Wokfestijn in de tuinen van Joosten tot Joosten stond dit jaar in het teken van Mexico. Met Tequila, Mariaci muziek en Mexicaanse gerechten, die perfect werden gemaakt door "Antonio", onstond er een waar "Fiesta Mexicana".

Op deze avond nam na ruim 26 jaar onze fluitiste Yvonne afscheid van de club. Omdat we vrij vroeg aan de avond waren begonnen duurde het een hele tijd tot we om 24:00 uur Ilse van Mierlo met haar 50ste verjaardag konden feliciteren.


13-07-2023
AFSLUITINGSREPETITIE RIMBOBAND

HET RIJTVEN - Alweer de laatste repetitie, ook bij de Rimboband. Ook dit jaar gaven we onze medewerking aan dit concert. Voor het eerst dit jaar trad zelfs het opleidingsorkest van de Rimboband op.


15-04-2023
UITVAART LOUIS VAN DE WAARSENBURG

HELMOND - Vandaag hebben wij een zéér emotionele dag achter de rug, links en rechts hakte het er goed in. Het is voor ons dan ook de eerste keer dat een lid van onze club is gestorven.

We hebben met een grote afvaardiging van onze club een goede zaak verricht. De familie van Louis was zeer tevreden en dankbaar dat we dit voor Louis en de familie hebben kunnen en mogen doen. Ondanks de emotie hebben we toch schitterende nummers ten gehore gebracht met nogmaals alle lof voor de solo partij van ons scheidende Vurbloazer Peter. Peter we hebben allemaal vol trots gekeken en geluisterd naar jou bijdrage bij de kist, topper!

We hebben al het geen op onze eigen wijze afgesloten en wel met het nummer “Adieu” en de rituele overhandiging van onze Durbloazers das aan de familie. De paarse bloemen waren écht des Durbloazers.

Louis kan tevreden zijn!


06-04-2023
OVERLIJDEN LOUIS VAN DE WAARSENBURG

HELMOND - Op donderdag 6 april 2023 bereikte ons het trieste bericht dat ons gewaardeerde lid

LOUIS VAN DE WAARSENBURG

op 78 jarige leeftijd plotseling is overleden, Louis was 23 jaar lid van onze vereniging. Louis is in een muzikale familie opgegroeid, in zijn hele leven zijn twee zaken die centraal stonden, muziek en zijn Tonnie.

Na het overlijden van zijn vrouw raakte hij niet uitgepraat over haar, hij miste haar zo erg. Elk jaar rond haar overlijdensdatum kon je aan Louis zien dat hij het er moeilijk mee had en gingen we vooral het gesprek met hem aan. Trots liet hij ons de foto’s zien van zijn woning met alle bloemen voor de deur, bloemen die hij samen met het vrouwtje verzorgde. Trots was hij op zijn muzikale familie waarvan enkele trofeeën in de kamer prijkte. Als je bij hem op bezoek kwam en je vroeg naar het verleden dan duurde het niet lang of de fotoboeken kwamen voor de dag.

Ondanks dat hij veel moeite had met het opheffen van zijn Kapel De Pullen omarmde hij zijn nieuwe thuis "Blaaskapel De Durbloazers". Het was even wennen maar al snel zag je de glimlach op zijn gezicht terug komen. Door de jaren heen heeft hij ons meerdere malen verteld dat hij zo blij was met onze Kapel. Hij was zo blij dat hij op zijn oude dag nog vol geaccepteerd werd en zo vol gas zijn geliefde hobby uit kon voeren. Hij genoot ook van de vele grappen en grollen die we uithaalde.

Hij koesterde de sax die hij van zijn vrouw had gekregen en de wereld was te klein toen hij er een keertje mee struikelde en de sax de klap op moest vangen. Enkele jaren geleden moest hij ons vertellen dat hij om gezondheidsredenen geen muziek meer kon maken, zijn wereld storte daar mee in want muziek was zijn kindje. We hebben hem de laatste jaren altijd op de hoogte gehouden van onze activiteiten en hem er zoveel als mogelijk bij betrokken. Middels onze “zeverapp” kon hij ook van het minder serieuze genieten.

Blaaskapel De Durbloazers raken met het overlijden van Louis niet alleen een muzikant kwijt maar ook een mooi mens, een mens uit een stuk. Gezegdes als  “niet lullen maar poetsen” en  “oude jongens krentenbrood “  pasten perfect bij hem. Hij hield niet van om de zaken heen praten maar eerlijk en recht door zee.

Wij, alle leden van De Durbloazers zullen LOUIS ontzettend missen maar gunnen hem zijn reis naar en hereniging met zijn Tonnie.

Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.


 

25-03-2023
CV DE KROMME ELLEBOOG

HALEN - Wij zijn vandaag met 5 auto’s naar het mooie Halen in België vertrokken, om samen met carnavalsvereniging De Kromme Elleboog eerst door het dorp te gaan, en dan te eindigen bij het stadhuis. Daar hebben we genoten van hoe de Burgemeester de Gemeenteraad op ludieke manier voorstelt. We hebben genoten van hun dansmarietjes en tussendoor hebben wij nog muziek gemaakt.

Hierna zijn we naar het café er naast gegaan om daar nog wat muziek te maken en om nog wat te drinken. Hierna zijn we weer teruggegaan naar het Gemeentehuis om daar de receptie te hebben van Keizer Pierre (als je voor de 3x prins wordt ben je automatisch Keizer) dit was ook nog eens het jubileum jaar van deze vereniging 6 x 11.

Tijdens de receptie hebben ze ons nog getrakteerd op een verrukkelijk diner. Nadat de Keizer de receptie had verlengt om dat het te gezellig was om te stoppen zijn we uiteindelijk toch maar naar de tennisvereniging gegaan om daar nog eens een feestje te maken. Hierna nog door het dorp naar een café en daar nog een paar nummers gespeeld om vervolgens door de vereniging bedankt te worden en uitgenodigd voor het volgende jaar. Hierna zijn wij weer huiswaarts gekeerd. Kortom weer een gezellige dag gehad bij CV De Kromme Elleboog. Dit gaat altijd vooraf aan de grote optocht (stoet) van Halen op zondag.


08-03-2023
ERELID PETER VAN DER ZANDEN

HELMOND - Na 8 jaar de "Vurbloazer" te zijn geweest geeft Peter het dirigeerstokje over aan Bjön Lijten. Voor zijn verdienste voor de Durbloazers werd hij tijdens de Jaarvergadering benoemd tot Erelid.

Hij vormt nu samen met Walter Joosten en René Kampen de Ereraad der Durbloazers.


08-03-2023
JAARVERGADERING

DE FONKEL - Met 17 aanvwezigen begon de vergadering met de mededelingen dat Björn ziek is en Truus langzaam aan de beterende hand. Van Han bericht ontvangen dat hem een been is afgezet en in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ligt. Verder waren de meesten van ons er na de Carnaval wat minder aan toe ondanks dat de Carnaval perfect was verlopen. Het Jaarverslag en Financieel verslag werden goedgekeurd. Alle commissies passeerden de revue en werden allemaal met applaus bedankt voor de verrichte werkzaamheden.

Yvonne van Onzenoort gaf te kennen te gaan stoppen met de kapel. Björn gaat Peter vervangen als Vurbloazer waarna Peter werd benoemd tot Erelid van de Durbloazers.